Saturday, 13 June 2009

Rock am ring 09.

Så! Nu ska jag ta och delge vad för skoj jag har varit med om i Tyskland förra veckan!

Onsdag/Torsdag
Det började med att vi hoppade på bussen i Jönköping som skulle ta oss ner till Nurburgring och Rock am Ring! Det var en festivalbuss så det var väl inte direkt konstigt när två filurer kommer uttrippandes och utbrister "HOY! Ni ska med oss!".
Dessa filurer var Isak och Erik, senare kallade Monkey och Lowrider. Sjukt trevliga pojkar från sthlm som nu går snowboardgymnasie utanför Umeå!
Min, Skunk och Annelies första tanke är wtf, 21h med detta? när pojkarna tillsammans med Fabian, en döcool umeåbo man inte kan annat än avguda, började diskutera uttalet av ordet ÖL. Enligt Monkey och Lowrider så gnällde nämligen Fabian fram sitt ÖL.

Vi klev på bussen i alla fall och där fick vi träffa på resterande av det gäng som åkt från Umeå/Sthlm. Det var Tim-Schlim, Räkan (Han hade redan däckat och låg som en räka), Lökson, ShettisThomas, Adin och världens starkaste Jonas. SKÖNASTE GRABBGÄNGET EVER med rötterna uppe i norrland (vad annars..?)
Bussresan var party med peppande musik och glada människor. Vi hade iofs också ett par tjejer där fram i bussen som löste korsord, men vi ignorerade dem.

Det klev på fler och fler folk och tillslut var vi en full buss som lämnade Sverige över öresundsbron (som Monkey tyckte var lätt intressantast på resan "Liksom bron tar slut! och så blir det en tunnel")
Vi fick sova litegranna, fick ett liveframträdande av Benjamin och konfettiregn i tidningspapper under resan. Lätt värt.

Vi var framme i Tyskland ungefä vid 11 på torsdagsförmiddagen. Då kollade vi efter en bra campplats eftersom vi blivit ett GIGANTISKT camp av bussresenärer. Camp Sweden for the win!
Det visade sig att det inte fanns plats på de campingarna som var öppna när vi kom så vi beslutade att sätta oss ner och vänta på att en ny campingspot skulle öppna.
Väntan blev ett enda party och jag och Skunk började ganska tidigt att inse att det skulle bli "ganska" spännande att slå upp vårt tält.

Tillslut fick vi komma in på campingen efter hundra år av väntan och slog upp världens bästa sverigecamp. Jag, Skunk och Anneli fick hjälp med att slå upp vårt tält efter att kommentaren "Hur går det nu tjejer? Går det bra eller går det osm vanligt?" droppats. Det var bara att step back och låta grabbarna sköta det ;) Vilket de gjorde mycket bra!

Eftermiddagen och kvällen var ett enda party. Jag och Lökson utsågs till Mor och Far i campet och gifte oss såklart. Vi tog väl hand om alla våra barn samtidigt som killarna från Varberg däckade under en sverigeflagga.

Fredag
Fredagen var kall, precis som alla andra dagar. Vi vaknade upp stelfrusna i tältet och alldelels för tidigt. Banden vi skulle se började inte förrän senare så vi chillade i campet tills typ.. halv ett?
Anyway så var vi på plats när grindarna öppnades och vi flög in! Eller well, Lowrider åtminstone!

Festivalområdet var STORT och på en formel1bana så jag gång på gång slogs av hur coolt det måste vara en formel1bil. :D Wie.
allting var på tyska och äl fanns överallt och ingenstans. De gick till och med runt snubbar i publiken och sålde öl! Liksom wtf?!

Första bandet vi såg var Hardcore Superstar. De var rätt bra men jag är inget stort fan av deras musik. Det var desto roligare i publiken då jag, Annelie, Skunken, Monkey och Lowrider hade party med holländare och lärde oss säga Kanke Hoer! vilket betydde typ cancerhora eller ngt :')
Efter HS var det dags för Enter Shikari <3 och här var det gaaalet mycket tryck! Spelningen var riktigt bra och bandet hade alla kortbyxor på sig i äkta ES-anda så jag var nöjd. Campet fick också klappa till Sorry You're Not A Winner dessutom så lyckan var total. Det är lätt soundtracket till hela festivalen :D

En jäger flög förbi (bokstavlgt) och vi såg Placebo up next. HELT UNDERBAR SPELNING I must say och Killers efteråt var nästan bleka i jämförelse. Efter dem var det Manson på tur och han var ungefär lika borta som Pete på hultan 06. Roligt att se hoonm men publiken sög. Faktum är att tysk publik suger väldigt mycket. Sure, de är MASSOR, MILJONER, MÄNGDER men inte fan kan de göra annat än dricka öl och prata tyska.

Jag mådde rätt kasst efter Manson så jag orkade inte stanna kvar längre utan vi drog hem och sussade så sött i festivalens vilda atmosfär.

Lördag
Lördagen var lika kall som fredagen men då fick vi sällskap i tältet av rapistlookFabian och Timschlim bland annat:D Förresten så heter våldtäkt överraskningssex och man kan ha mobilen cancernära sitt huvud.

Efter att grabbarna fått upp oss ur sovsäckarna så chillade vi utanför tälten när regnet släppte sitt grepp. Vi satsade på att ta oss in till festivalen senare denna dag eftersom ingen orkade se någonting innan Flogging Molly.
FM levererade som vanligt en kick-ass show. De är ett av de bästa liveband jag vet och ingenting är lika roligt att dansa till. Liksom INGENTING kan gå fel med en banjo!
Efter FM gick vi till Coca cola-tältet och glodde på söta Youmeatsix som var riktigt bra live. Jag har förväntat mig ett typiskt emoband som låter ok i studio men inte ens kan hålla en ton live. Tji fick jag!

Det var länge till vårt nästa band så jag, skunken, annelie och timschlim satte oss och rökte vattenpipa i ett tält. Det var nice men ingen av oss kunde slå fast vilken smak det egentligen var på tobaken. Kanel, honung, bär? :') Nice var det iaf!
Bloc Party var up next tror jag och Annelie var helt såld på sångaren :D
Festivalens fetaste spelning kom efteråt och det var Slipknot <3<3<3. Så sjukt roligt och det märktes att de saknat att spela tillsammans. De hade världens energi och Corey var på G och studsade omkring och pratade om hur glad han var! Vi slog rekord under Spit it out också med hela den tyska publiken sittandes och studsandes upp. Pyrotekniken var rätt nice den med och värmde oss. I want back <3
Mando Diao var bleka efter Slipknot så vi dissade dem och gick hem och sov,

Söndag
Morgonen var SOLIG men byttes snart mot regn :/ vi chillade i tältet med grabbarna och kilade iväg till festivalområdet typ vid tre för att se The All-American Rejects. De spelade alldeles för kort. Bra var det iaf! Vi var btw från Island under spelningen då vi insett dagen innan att det var alldeles för eftertraktat att komma från Sverige så vi dissade den idén och hittade istället på en massa nationer att komma ifrån.

Efter AAR så drog jag till Coca cola-tältet för lite Bring Me The Horizon och Hollywood Undead. Jag fick The Blackout, Fabian, Adin och fler snygga pojkar på köpet så jag var mer än nöjd. BMTH gjorde en insane spelning med så mycket energi att vi hade kunnat driva hela Sverige i typ två veckor. Jag drog min axel ur led också men den hoppade lyckligtvis tillbaka med lite övertalning. AJ. Oli var snygg, jag fick tafsa <3
HU var jättebra och vi stod där och dansade efter att Skunken hittat mig i publiken.
Innan vi drog iväg till The Kooks så såg vi lite Gallows och Frank var arg som alltid:D

The Kooks var mys på hög nivå och Skunk var lyckligast. Vi såg på Dir en Grey efter det och de har lätt det coolaste scenspråket jag någonsin sett. Kyo's ben <3
DEG fick avsluta musiken på festivalen och vi gick hem och soov.

Måndag
Vi vaknar av att Jonas, den två meter långa armbrytaren, kastar sig in i vårt tält och väcker oss glad som en hundvalp. Det var överraskningssex minsann! haha.
Jonas fick upp alla i campet och vi började packa ihop alla våra saker eftersom detta var vår sista dag och bussen snart skulle gå.
Lowrider tog ansvaret att riva vårt tält och sedan gick vi bort tiil festivalbussen.

Jag trodde att bussresan hem skulle vara lugn, och från en början var den det. Vi, the cool kids, tog bakre delen av bussen till vårt förfogande och spelade musik och stojade. Sen kom färjan.
En liter jeltzin klunkades upp på en kvart och sen, DÅ var det party. Då menar jag PARTY. En buss är det ultimata partystället I tell you!

Efter ingen sömn men bra mycket mer dansande så klev vi av bussen 05:20 i Jönköping. Det var smärtsamt att lämna vårt camp men vi har siktet inställt på en reunion! :D
CAMP SWEDEN RAR 09 <3

Das Isch LIEBEN!

HAHA detta blev typ en novell, men jag har ändå inte skrivit om allt som hänt. Kakor till den som orkar läsa.

2 comments:

Mliie said...

verkar ju helt klart som det var en värd resa :D

ShCLIOMM said...

Jag får PRICK SÅHÄÄÄR många kakor =D