Thursday, 7 May 2009

New York i detalj.

God eftermiddag.
Jag har blivit lite dålig på att berätta vad jag gör här på bloggen i mer än typ två ord, så nu tänkte jag ta och skriva om New York-resan dag för dag :)

Torsdag 30/4:
Jag och Skunken arrives till Newark International Airport vid tio på morgonen. Vi fångar rätt på våra väskor och beger oss sedan med en monorail till tågstationen som ska ta oss till Penn station, NYC 8).
Väl framme så hittar vi en turistinformation och frågar efter vägen till vårt hosten Colombus Circle Hostel (120 west 60th street). Vi får veta att det är mäjligt att gå dit och börjar traska uppför 7th Avenue i riktning norrut.
Efter att vi fascinerats at bland annat Times Square , ätit på Pret och sett början på Central Park hittade vi till 60th street och även vårt hotell som låg granne med en kyrka, woho!

På hostelet dumpade vi väskorna och stack sedan ner på stan. Vi andades New York-anda och åkte upp i Rockafeller Center för att titta på världens häftigaste utsikt. GRYMT COOLT. <3 därefter tog vi oss en tripp förbi Times Square, M&M's world, Toy'R'us och andra coola butiker innan vi tillslut hamnade i Battery Park och kunde glo på fiskare och frihetsgudinnan.

Vi tog vägen förbi Ground Zero när vi var på väg hem. Det var mäktigt och rätt ofattbart att skyskrapor bara kunnat kollapsa på det där sättet...

Rummet vi hade på hostelet delade vi med två kanadensare och två fransyskor. Kanadensarna var Taylor och Danielle och grymt coola! Vi klickade med dem rätt direkt medan det gick lite knaggligare med fransyskorna. De skulle ut men vi gick och lade oss istället :)
end of day 1!

(Jag skriver om nästa dag typ... imorgon ;p)

1 comment:

Mliie said...

lät ju hur spännande som helst :D