Tuesday, 15 November 2011

En bruten tå är bättre än ett brustet hjärta

För en vecka sedan bestämde sig vår 700 kiloshäst att det var en bra idé att ställa sig på min tå. Detta resulterade i ett högt skri från min sida och en förskräckt häst. En olidlig smärta och hoppande på ett ben.

Ganska snart insåg jag att jag nog brutit min tå, då den snabbt antog denna färg. Nu en vecka efter har jag inte lika ont (så länge jag inte använder skor) och jag tror det är på rätt väg! Det knakar lite oroväckande i den då och då men eftersom det bara är en tå, så är jag inte särskilt orolig.

Annars då?
Helgen har varit rätt lugn. Kidsen har varit hos sin pappa och jag har jobbat.Det var väldgt mycket folk i baren då en svensexa med 20+ män hade bestämt sig för att beställa mat, SAMTIDIGT! Nå väl.
På söndagen skulle jag gått på bio, men Charlotte och Dan bangade i sista sekund så jag såg på film här hemma istället. "Animal Kingdom" som var briljant! Det är en Australiensisk film med maffia-tema. Verkligen sevärd.

Jag har en liten kris just nu. Inte egentligen mer än i-landsproblem, men nog för att få mig att klia mig i huvudet. Jag är inte säker på vad jag ska börja plugga till hösten. Jag har ju länge varit säker på Musik och Eventarrangör, men nu velar jag lite. Jag har tre saker jag velar mellan egentligen
- Musik och Eventarrangör
- Grafisk design
- Socionom/Beteendevetare

Musiken är det jag brinner för just nu, men jag har ju ingen aning riktigt om vad det kommer leda till. Kanske ingenting i värsta fall. Jag kanske inte ens är bra på det?! Samtidigt vill jag inte låta det stoppa mig, då någonting sådant aldrig stoppat mig förr.
Den konstnärliga biten och det grafiska är någonting jag vet att jag skulle kunna vara bra på, men där är det istället så att jag inte är säker på att jag vill spendera så mycket tid framför datorn. I mean come on, jag bor ju redan nu i princip framför den! Men å andra sidan tycker jag ju det är kul, och då jag läste Graphic Design studio på Foothill älskade jag det. Den utbildningen jag då funderat på är Digital Media vid Hyper Island.
Enda sedan jag gick Ledarskapsprogrammet på gymnasiet har jag varit såld på Socialpsykologi. Jag kommer ihåg hur de ämnena och allt jag läre mig slukade upp mig med hull och hår. Dessutom handlar det om att hjälpa människor i behov av stöd, och det är ju verkligen någonting jag vill.

SVÅRT! Nå väl jag har ju tid.
Det första jag borde fokusera på är ju jobb, och det är ju nog svårt att hitta. Det känns skönt att jag åtminstone bestämt mig för Stockholm, för jag ser verkligen fram emot att kunna umgås med mina nära och kära. Det finns större chans till jobb där likaså.

Nu ska jag ta och äta lite choklad och fundera vidare

xx
Maria

2 comments:

Unknown said...

Du ska ju bli musik och event arrangör ju, då kan du anställa mig som tekniker :P

Mikael Lassi said...

Meh, ovanstående ska ju vara från mig, men eftersom kopplingen till google inte funkade som den ska så visar dem ju fel.